TARİHÇE

TARİHÇE

Ordu Lisesinin Tarihçesi

 

29.11.2012 8825

ORDU LİSESİNİN TARİHÇESİ

 

       Okulumuz özel lise olarak 17 KASIM 1947 yılında şimdiki 19 Eylül İlköğretim Okulu binasında Sayın Mehmet CANAKBULUT'un kurucu müdürlüğünde özel lise olarak açılmıştır. Böylece bölgemizde Sivas, Trabzon ve Samsundan sonra Dördüncü bir lise olarak öğretime başlamıştır. Lisemiz 1949 yılında resmîleşerek orta kısmayla beraber öğretime devam etmiştir. Daha sonra yeni lise binası yapılıncaya kadar Merkez İlköğretim Okulunun eski binasında eğitim ve öğretim hizmetlerine devam etmiş,1950 yılında ilk mezunlarını vermiştir.

 

Yeni lise binasının temeli 1962 yılında atılmış, 25 KASIM 1964 tarihinde idare ve öğrencilerin emeği ile yapılan Atatürk Büstü ile beraber törenle hizmete açılmıştır. Lisemiz 1966-1967 Öğretim yılından Ortaokulu ayırarak müstakil olmuştur. Okul idaresi ve okul koruma derneğinin çalışmaları ile 19 Ekim 1964 tarihinde törenle temeli atılan pansiyonun Birinci binasının yarısı bitirilince Bakanlığa devir edilerek inşaatı bitirilmiştir. 1965-1966 öğretim yılında pansiyon binası hizmete açılmıştır. 1967-1968 yılında ise spor salonu hizmete açılmıştır.

 

 

Binanın yedi dönümlük arsası Nurettin SÖZEN ve Kardeşi Fatma ALKAN tarafından hibe edilmiştir. Bina yetersizliği sebebiyle ek bina yapımı için teşebbüse geçilmiş, 1975 yılından yapım isleri tamamlanarak inşaata başlanmıştır. Ek binamız 1977-1978 yılından eğitim öğretim hizmetlerine açılmıştır.

 

           1987 yılından Pansiyon binasının önündeki bahçe kamulaştırılmış, ihata duvarı ve spor tesisleri ile birlikte 1988 yılından tamamlanmıştır. 2001 yılında okulumuz folklor alanında Türkiye üçüncüsü olup Macaristan'da ülkemizi temsil etmiştir. 2003-2004 Öğretim yılında ÖSS sınavında Fen lisesinin ardından en yüksek puanı alarak genel liselerde başarı sağlanmıştır. Okulumuz ayrıca Liseler arası basketbol ve futbol müsabakalarında il birincisi olarak Türkiye Yarı Finallerini gitmeye hak kazanmıştır.

 

MİSYONUMUZ

 

•Öğrencilerimizin zihinlerinde, insana, düşünceye, özgürlüğe ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak,

 

•Öğrencilerimizi toplumun sorumlu ve uyumlu ,toplum ilke ve değerlerine sahip, kendini ifade edebilen bireyleri olarak  yetiştirmek.

 

 

 

VİZYONUMUZ

 

 

 

•Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen bireyler   yetiştirmek.

 

•Okulun fiziki şartlarını en iyi duruma getirerek, karşılaşılabilecek problemleri en aza indirip eğitimde kaliteyi artırarak dünya standartlarında bir eğitim kurumu olmak.

 

•Öğrencilerimizi kendine, ailesine ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek.